Ratapiha ja
Kotiraide

Mitä Ratapihan
ja Kotiraiteen asukastoimikunta sitten tekee?

 

Näkyvimpänä toimintanamme on tapahtumien järjestäminen ja lainatavaroiden lainaaminen. Lainatavaralistan löydät Kotiraiteen kerhohuoneelta sekä tämän FB-ryhmän kiinnitetystä julkaisusta. Asukastoimikuntalaisetkin ovat vain ihmisiä ja teemme tätä täysin vapaaehtoisesti. Tavaroiden lainaaminen ja niistä huolehtiminen tapahtuu siis täysin meidän omalla ajallamme muun työn ja opiskelujen ohessa. On tietenkin aikoja esimerkiksi kesät, joulu/uusivuosi ja muut pidemmät lomajaksot kouluista, jolloin asukastoimikuntalaisetkin voivat olla pidempiä aikoja poissa Jyväskylästä. Tällöin lainatavaroiden saaminen saattaa olla vaikeampaa. Muutoin lainatavaroiden saamisessa ei pitäisi olla ongelmaa. Tavaroita saa lainaan pyytämällä niitä ostaa-lainaa-myy -fb-ryhmässä paria päivää etukäteen tai laittamalla viestiä ratapiha@astmk.koas.fi.

Asukastoimikunta järjestää talon asukkaille tapahtumia. Viime vuosina olemme järjestäneet keskimäärin kolmet bileet vuodessa: yhdet keväällä ja kahdet syksyllä, joista toisen yhteydessä järjestetään asukasyleiskokous, jossa valitaan seuraavan vuoden toimikunta. Uudet tyypit ovat aina tervetulleita!

Asukastoimikunta pyrkii siihen, että kaikki tapahtumat olisivat mahdollisimman matalan kynnyksen tapahtumia. Juttuseuraa riittää aina ja tarjolla on myös yleensä pientä tai suurta

syötävää. Isoimmissa bileissä yleensä on tarjolla alkoholipitoista boolia, mutta sen juominen ei tietenkään ole pakollista ja bileissä monesti käy myös asukkaita, jotka eivät mitään juo. Tarjolla on aina myös alkoholittomia juomia. Olemme järjestäneet myös täysin alkoholittomia tapahtumia, kuten peli-iltoja, lemmikkipäiviä yms. Tulkaa siis ihmeessä katsomaan, millaista meno talon bileissä ja peli-illoissa on! Teitä varten me tapahtumia järjestetään!

Toivomme, että asukkaat laittaisivat rohkeasti toiveita ja muutosehdotuksia meille. Ja tulkaa ihmeessä tapahtumiin, sillä teitä varten me niitä järjestetään! Asukastoimikuntalaiset ovat mukavia ja emme pure 😀 Pyrimmekin siihen, että olisimme helposti lähestyttäviä.

kerhohuoneet, harrastustilat ja -välineet

Asuntokohteista löytyy erilaisia harrastustiloja ja -välineitä. Nämä vaihtelevat kohteittain ja niihin voi vaikuttaa asukastoimikuntien kautta. Kerho- ja oleskeluhuoneet ovat kohteiden kaikkien asukkaiden käytettävissä. Joissakin kohteissa on kuntoiluvälineitä, toisissa pingispöytiä jne. Kaikista näistä löydät tarkemmat tiedot Koas Bookingista, asukastoimikunnan jäseniltä, asukastoimikunnan kotisivuilta ja Facebook-ryhmistä.