Ainola

Ainola on kolmen kerrostalon ja kahden luhtitalon opiskelija- ja perhenaapurusto, joka on rakennettu vuonna 1998. A-, B- ja C-taloissa on kahden hengen soluasuntoja, yksiöitä ja kaksioita. D- ja E-taloissa taas sijaitsevat perheasunnot.  Kaikkien asukkaiden on myös tärkeää huomioida, että parveketupakointi on kielletty kaikissa Ainolan taloissa. Määrätty tupakkapaikka- ja roskis löytyy sekä C-talon pihasta että grillikatoksen yhteydestä.

Innokas, mutta pieni asukastoimikunta koostuu tällä hetkellä minimimäärästä eli kolmesta Ainolan asukkaasta ja toimikunnan jatkuvuuden turvaamiseksi toimikuntaan tarvittaisiin ja toivottaisiin lisää jäseniä. Toimikunnassa olo on täysin vapaaehtoista ja toimikunnan kokouksia järjestetään satunnaisesti rennossa ilmapiirissä samalla miettien, mitä seuraavaksi halutaan toteuttaa Ainolan asukkaiden hyväksi. Toimikunta on järjestänyt vuosittain erilaisia tapahtumia asukkaille. Suosituimmaksi tapahtumaksi on osoittautunut Ainolalle tunnusomaiset grillibileet, johon Ainolan asukkaat on kutsuttu koolle syömään muun muassa makkaraa ja maukkaita muurinpohjalettuja. Grillikatos on vapaasti asukkaiden käytössä ja se sijaitsee E-talon edessä hiekka-alueen yhteydessä. Asukastoimikunta vastaa grillikatoksen polttopuuhankinnoista, ja puita onkin asukkaille varastoituna grillikatoksen penkkeihin sekä viereiseen polkupyörävarastoon.

Nohevaksi osoittautunut asukastoimikunta haluaa kuulla Ainolan asukkaiden toiveet ja kehitysideat, jotta Ainolasta saadaan asukkaidensa näköinen. Toiveet, ehdotukset ja ideat voi lähettää asukastoimikunnalle sähköpostitse osoitteeseen ainola@astmk.koas.fi tai niistä voi kertoa toimikuntalaisille esimerkiksi kokouksiin osallistumalla. Kokouksiin osallistuminen on mahdollista, vaikka ei kuuluisikaan toimikuntaan. Kokouksiin voi tulla myös vain kuuntelemaan ja nauttimaan toimikunnan tarjoamia herkkuja. Osallistujia odotetaan innolla mukaan!

Osallistumalla asukastoimikunnan järjestämiin tapahtumiin voit saada uusia ystävyyssuhteita muista Ainolan asukkaista. Toimikunnan päämääränä tulevaisuudessa onkin panostaa enemmän uusiin yhteisiin tapahtumiin, kun yhteiset tilat on viimein saatu käyttökelpoisiksi. Asukastoimikunta tekee yhteistyötä myös muiden Koasin kohteiden sekä AsuVan (Koasin asukastoimikuntien yhteistyövaltuuskunta) kanssa, joten asukkailla on mahdollisuus tutustua muihin opiskelijoihin ja perheisiin monipuolisesti yli aluerajojen. Ainolassa on myös mahdollisuus saunoa yhdessä muiden asukkaiden kanssa yleisillä naisten ja miesten saunavuoroilla. Omia saunavuoroja voi myös varata varauskrediteillä Koas Bookingin kautta. Ainolassa on toiminnassa kolme saunaa, jotka sijaitsevat A-, D- ja E-taloissa.

Lapset ovat myös iso osa Ainolaa. Ainolan pihamaalta löytyykin leikkimiseen erilaisia pihaleluja ja mahdollisuus keinumiseen sekä liukumäessä laskuun. Myös kerhohuoneelle on tehty hankintoja lapsia ajatellen ja lapsille pyritään tarjoamaan leikkejä erilaisissa tapahtumissa. Lapsia on muistettu muun muassa pikkujouluissa pienellä lahjalla ja yllätyksellä onginnassa. 

Ainolan omilla Facebook-sivuilla Ainolan asukkaat voivat keskustella erilaisista asioista vapaasti ja asukastoimikunta mainostaa tulevia tapahtumiaan myös tämän kanavan kautta. Linkki kyseiseen Ainolan asukkaiden ryhmään: https://www.facebook.com/groups/KOASainola/

kerhohuoneet, harrastustilat ja -välineet

Kerhohuoneelta löytyy pieni keittonurkkaus vesipisteellä ja jääkaapilla varustettuna. Kerhohuoneen yhteydessä on lisäksi wc, pyykkitupa, sekä vuoden 2019 alussa uudistettu kuntosali, jossa on monipuolisesti erilaisia laitteita kuntoiluun. Kuntosalilta löytyy esimerkiksi kyykkyteline, kuntopyörä, vatsapenkki, kahvakuulia, voimapyörä, jumppapallo ja niin edelleen. Kerhohuoneella on nähtävillä kultaiset säännöt, joita noudattamalla takaa hyvät välit naapureihin.